Téma: 

potraviny

Potraviny posilující ledviny

Potraviny čínské medicíny

Černý sezam, dřín, fenykl, hroznové víno, hřebíček, jinan, kaštan, kelp, krevety, kustovnice, lotosové semeno, pšenice, rakytník, skopové maso, skořice, sójová omáčka, sůl, vlašské ořechy

Zdroj: Potraviny posilující ledviny
Zveřejněno dne: 2.4.2015

Potraviny posilující ledviny

Dřín lékařský

  • botanický název: Cornus officinalis
  • čínský název: shanzhuyu
  • užívaná část: plody
  • chuť: kyselá
  • povaha: teplá
  • podporuje: ledviny

Zdroj: Potraviny posilující ledviny
Zveřejněno dne: 2.4.2015

Potraviny posilující ledviny

Vlašské ořechy

  • botanický název: Juglans regia
  • čínský název: hutaoren
  • chuť: sladká
  • povaha: teplá
  • ovlivňují: ledviny

Zdroj: Potraviny posilující ledviny
Zveřejněno dne: 2.4.2015

Potraviny posilující ledviny

Schizandra čínská

  • botanický název: Schisandra chinensis
  • čínský název: wuweizi
  • užívaná část: plody
  • chuť: kyselá
  • povaha: teplá
  • podporuje: ledviny

Zdroj: Potraviny posilující ledviny
Zveřejněno dne: 2.4.2015

Potraviny posilující ledviny

Mořské řasy – kelp

  • botanický název: Laminaria japonica
  • čínský název: kunbu
  • užívaná část: tato mořská řasa se užívá celá
  • chuť: slaná
  • povaha: chladná
  • podporují: ledviny

Zdroj: Potraviny posilující ledviny
Zveřejněno dne: 2.4.2015

Potraviny posilující ledviny

Skořicovník čínský

  • botanický název: Cinnamomum cassia
  • čínský název: rougui
  • užívaná část: kůra
  • chuť: štiplavá, sladká
  • povaha: horká
  • posiluje: ledviny

Zdroj: Potraviny posilující ledviny
Zveřejněno dne: 2.4.2015

Potraviny posilující ledviny

Kustovnice cizí

  • botanický název: Lycium barbarum
  • čínský název: gouqizi
  • užívaná část: plody
  • chuť: sladká
  • povaha: vyrovnaná
  • podporuje: ledviny

Zdroj: Potraviny posilující ledviny
Zveřejněno dne: 2.4.2015

Potraviny posilující ledviny

Lotosové semeno

  • botanický název: Nelumbo nucifera
  • čínský název: lianzi
  • užívaná část: semeno
  • chuť: sladká, svíravá
  • povaha: vyrovnaná
  • podporuje: ledviny

Zdroj: Potraviny posilující ledviny
Zveřejněno dne: 2.4.2015

Kyselina močová, jak na ni

Příčiny kyseliny močové v krvi

Kyselina močová je látka špatně rozpustná ve vodě, při zvýšené koncentraci může vytvářet krystalky, které se mohou usazovat v kloubech a vzniká onemocnění dna a artritida.

V poslední době je příčinou zvýšení kyseliny močové nadměrná konzumace masa, zejména bílkovin u sportovců. Ti, ačkoli žijí relativně zdravým životem a snaží se konzumovat zdravé potraviny, mají často zvýšené hodnoty kyseliny močové právě díky konzumaci nadměrného množství bílkovin. Masité potraviny jsou podstatně hůře stravitelné než zelenina. Trávení živočišných bílkovin vede k tvorbě nadměrného množství kyseliny močové a současně se zvýší překyselení těla. Tudíž méně masa a více zeleniny.

Nejčastějšími faktory zvyšujícími hodnoty kyseliny močové v krvi jsou:

  • věk
  • dietní chyba (špatné stravování)
  • stres
  • zvýšená tělesná zátěž
  • kouření
  • alkohol
  • obezita
  • onemocnění ledvin
  • genetika
  • užívání některých léků

Zdroj: Kyselina močová, jak na ni
Zveřejněno dne: 7.4.2017

Beru Warfarin, co při něm nesmím jíst?

Vitamín K

Vitamín K, jak známo, má snižující účinky na hladinu Warfarinu. Ruší jeho účinek, takže by mohlo dojít ke vzniku krevní sraženiny, která by jedince určitě ohrozila na životě. Potraviny s velkým obsahem vitamínu K jsou například játra, brokolice, růžičková kapusta a zelená listová zelenina (například špenát, mangold, koriandr, kapusta a zelí). Pokud užíváte Warfarin, měli byste se vyhnout náhlým změnám v denním příjmu těchto potravin.

Zdroj: Beru Warfarin, co při něm nesmím jíst?
Zveřejněno dne: 6.4.2017

PŘISPĚJTE NA PROVOZ TOHOTO WEBU


Jakákoliv částka od Vás nám do budoucna pomůže připravit nový a zajímavý obsah.
Uděláte nám velkou radost, když nám pošlete příspěvek na nový obsah.

Číslo účtu je 2901151489/2010

Variabilní symbol: 223317

Za každý příspěvek Vám z celého srdce děkuje tým webu Styl.ČeskýPřehled.cz.


SiteMAP